top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFranky Luca

Help, ik sterf van de stress!!!

Stress, iedereen heeft het wel eens. Stress op een gepast moment kan zelf ons leven redden... Maar teveel is teveel. Een overdaad aan langdurige stress is nefast voor onze gezondheid. Onze houding wordt veranderd, we krijgen spierpijn. Wie kent niet het gezegde "gebukt gaan onder de stress".


Maar misschien nog erger is dat ons hormoonstelsel veranderd. Zo kan de schildklier meer of minder gaan werken met alle gevolgen van dien...


De meest effectieve massages bij stress vind je bij BodyTouch

Wat doet een massage bij stress?


Het verlaagt de cortisol, dit hormoon zorgt voor een afname van het immuunsysteem. Een onderzoek wees uit dat er naast een afname van de cortisol ook een toename was van afweercellen.


Een ander effect is dat massages zorgen voor een stijging van het knuffelhormoon oxytocine. Dit hormoon werkt tegengesteld aan cortisol en zorgt zo voor oa een verlaging van de bloeddruk en het ontspannen van de spieren. Tevens verhoogt het de pijndrempel en is angst remmend. Het zorgt ook voor een betere doorbloeding in de organen. Hierdoor verbetert oa de spijsvertering.


Doordat massage ontspannend werkt komen er "geluksstoffen" zoals dopamine en endorfine vrij. Deze stoffen kunnen de effecten van cortisol deels te niet doen.En het goede nieuws is dat we vanaf 1 maart terug mogen openen.


anti-stressmassage


Omdat we blij zijn jullie opnieuw te mogen ontmoeten hebben we gedurende de ganse maand maart een promotie. Wacht niet te lang om je in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt!
Boek nu via www.bodytouch.be15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page