top of page

Sportmassage

Sportmassage voor krachtsportersbij BodyTouch
Sportmassage bij BodyTouch voor lopers, fietsers en triatleten.jpg
Sportmassage bij BodyTouch voor vechtsporters, boksen, judo, .jpg

Er zijn veel misverstanden over wat een sportmassage nu is. Is het een harde massage, is het enkel voor (top)sporters, is het...? Hoewel  sportmassage oorspronkelijk werd  ontwikkeld om atleten te helpen herstellen na een groot evenement en hun prestaties te verbeteren wordt het nu veel breder toegepast oa ook voor ontspanning en blessurepreventie.

Het wordt toegepaste in zowel sportieve als niet-sportieve omstandigheden, omdat het ook geschikt is voor verschillende soorten mensen met verschillende levensstijlen, zoals mensen met chronische pijn of letsel.

Voorafgaand aan de (eerste) massagesessie doe ik een korte lichaamsevaluatie en stel je wat vragen over je doel, je levenswijze en over eventuele vroegere blessures. Dit om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten gebeuren.

Pre-event sportmassage

Dit is meestal een lichte, stimulerende sessie die meestal 24 uur voor het evenement of de wedstrijd wordt gegeven en is gericht op de delen van het lichaam die zullen worden uitgeoefend. Deze massage bereidt je fysiek en mentaal voor op topprestaties, omdat het celafval verwijdert, pijnlijke spieren verlicht en het herstel versnelt.

Deze massage wordt gebruikt tijdens oa tornooien waarbij de deelnemer meermaals een sportieve prestatie moet neerzetten.. Deze massage helpt om blessures te voorkomen en terug tot een bepaalde rust te komen.. Ook kan er sneller opgetreden worden bij eventuele blessures bv door medical taping.

Post-event sportmassage 

Deze sessie is gericht op het helpen normaliseren van de weefsels van uw lichaam, zodat het kan herstellen naar de toestand van vóór de gebeurtenissen. Afhankelijk van de massagetherapeut kan deze massage binnen 24 – 48 uur na het evenement of de wedstrijd worden gegeven. Bovendien verkort deze vorm van sportmassage de hersteltijd, voorkomt het spierpijn, bevordert het de bloedsomloop en ontspant het de spieren.

Sportmassage tijdens trainingsperiode

Deze massage wordt meestal gegeven tussen persoonlijke trainingssessies om het risico op blessures en hersteltijd te verminderen. Dit type sportmassage is belangrijk omdat het elke ontsteking of spanning aanpakt die een uitdaging kan worden als deze niet wordt behandeld. Als een actieve persoon of een fitnessliefhebber, is deze sportmassage gericht op het verkorten van uw hersteltijd tussen trainingen.

 

Aanbevolen wordt om zeker maandelijks een sessies te boeken. Indien u s u een zeer actieve levensstijl heeft, zelfs tweewekelijks. Uw massagetherapeut kan ook een behandelprogramma opstellen op basis van uw levensstijl.

Blessurepreventie Sportmassage

Dit type sportmassage maakt gebruik van verschillende technieken om risicovolle gebieden te beoordelen en te behandelen Zo voorkom je dat er blessures opduiken. Denk hierbij aan onder ander problemen met de schouders of lage rugproblemen. Deze massage kan ook in samenwerking met andere zorgverleners worden gegeven zoals kinesisten, chiropractors en (sport)artsen

bottom of page