BEDRIJFSMASSAGE/STOELMASSAGE

We helpen bedrijven met het verminderen van nek-, rug- en schouderklachten. Tevens zorgen we ervoor dat het stressniveau van de werknemers daalt.
Met stoelmassage en massage zorgen we voor meer vitaliteit en motivatie op de werkplek.

Stoelmassage is een mix van ontspanningsmassage en acupressuur. Je neemt plaats op een speciale stoel waar je gedurende 20 minuten op je kledij wordt gemasseerd.

Bedrijfsmassage en vitaliteit

 

Bedrijfsmassage levert een belangrijke bijdrage aan de productiviteit en werkbeleving van de werknemers. Met een goed vitaliteitsbeleid blijven de medewerkers en je bedrijf gezond.

Het effect van stoelmassages

Stoelmassages worden regelmatig ingezet als onderdeel van het vitaliteits- of gezondheidsbeleid bij diverse organisaties. Vaak wordt door het management van organisaties gevraagd wat de effectiviteit van stoelmassages is. Om hier antwoord op te geven is door Helder Werk, een Nederlands bedrijf die stoelmassages aanbiedt, bij een groot aantal opdrachtgevers in de afgelopen 10 jaar onderzoek gedaan naar de beleving van de medewerkers over de effectiviteit van stoelmassages. Het totaal aantal medewerkers dat mee heeft gewerkt aan de onderzoeken bedraagt 1.600.

Opzet van het onderzoek

De resultaten van het onderzoek zijn samengesteld uit de resultaten van 32 verschillende onderzoeken bij in totaal 1.600 medewerkers. Alle onderzoeken hebben plaatsgevonden bij organisaties waar deelnemers gemiddeld eens per twee weken mochten deelnemen.

In het onderzoek zijn aan de medewerkers vragen gesteld over:

 • De reden van deelname aan de stoelmassages

 • Samenstelling qua leeftijd en geslacht

 • Het effect op eventuele gezondheidsklachten

 • Het effect op de algehele gezondheid

 • Het effect op het stressniveau

 • Het effect op het verzuim van de medewerker

 • De bijdrage aan het werkklimaat en werkprestaties

 

Reden van deelname

Meer dan 86% van de deelnemers geeft aan dat zij gebruik maken van de stoelmassages vanwege een of meerdere gezondheidsklachten. Slechts 11% zegt uitsluitend deel te nemen voor de algemene ontspanning. De meest voorkomende klachten waarom medewerkers deelnemen zijn nek-, schouder- en rugklachten. In mindere mate gevolgd door spanningsklachten.

Effectiviteit van de stoelmassages

Gezien de antwoorden op de vragen wordt de effectiviteit van de stoelmassages door de deelnemers hoog ingeschat. Van de ondervraagden zegt 79% dat eventuele klachten zijn verminderd en 58% zegt minder te verzuimen. Van de ondervraagden voelt 97%%  zich meer ontspannen en 89% is van mening dat de stoelmassages een positieve bijdrage leveren aan de werkprestaties.

Info of proefmassage aanvragen?
arrow&v

0494 62 59 13

Rue d'Arabie 16

7912 Frasnes-Lez-Anvaing,

Belgium

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste aanbiedingen?

volg ons.jpg

  ©2019 by BodyTouch. Proudly created with Wix.com

  This site was designed with the
  .com
  website builder. Create your website today.
  Start Now