top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFranky Luca

7 VOORDELEN VAN EEN SPORTMASSAGE! OOK VOOR NIET-SPORTERS!

Wat te hard getraind of misschien wel geblesseerd geraakt tijdens uw laatste wedstrijd? Misschien heb je stress van je drukke schema tussen school, werk, wedstrijden en training? Een sportmassage bij BodyTouch kan u helpen om te ontspannen en zowel lichamelijke als psychische stress te verlichten. Dit type massage kan atleten helpen hun lichaam in optimale conditie te behouden. Maar ook een niet-atleet heeft weleens stress of een pijnlijke rug of...Wist u dat het krijgen van een massage of het nu een sportmassage of een ontspanningsmassage is, je weerstand tegen stress verhoogt maar ook je flexibiliteit gunstig beïnvloed zodat de kans op blessures verkleint? En dit geldt ook voor niet-sporters!

Deze sporter krijgt een sportmassage bij BodyTouch

#1 VERMINDERT PIJN EN ONTSTEKING


Veel sporters maar ook niet-sporters hebben last van milde tot chronische pijn. Pijn kan de lichaamsfunctionaliteit op zo een manier belemmeren dat dit een een nadelig effect heeft op zijn prestaties. Een studie toonde aan dat het toepassen van massage de aanmaak van mitochondriën bevordert. Mitochondriën zijn energiecellen die helpen bij het herstel van spieren en het onderdrukken van pijn. Zo verminderen pijn, ongemak en ontsteking.

#2 BEVORDERT HERSTEL VAN EEN LETSEL

Iedereen en zeker bijna ieder sporter heeft wel eens last van een blessure. Een sportmassage van 60 minuten heeft een positief effect wanneer deze 2 uur na een blessure of uitgebreide training plaatsvindt. Een studie toonde aan dat een massage vertraagde spierpijn kan verminderen. Op deze manier kunnen spier- en gewrichtsblessures sneller genezen


#3 BEVORDERT DE BLOEDSOMLOOP

Een van de vele voordelen van een sportmassage is de verhoogde en in stand gehouden bloedcirculatie in het lichaam. Een onderzoek toonde aan dat massagetherapie de algemene doorbloeding kan verbeteren en tegelijkertijd spierpijn kan verlichten. Het krijgen van een massage zorgt voor een verbeterde vaatfunctie na een wedstrijd of inspannende fysieke activiteiten.

#4 VERHOOGT MOBILITEIT EN FLEXIBILITEIT

Een of twee dagen voor een wedstrijd of zware training een sportmassage krijgen bevordert de mobiliteit en flexibiliteit door de bloedtoevoer naar de spierweefsels en de fascia te vergroten. Met verhoogde mobiliteit en flexibiliteit kunnen atleten ook hun prestaties verbeteren.

#5 VERMINDERD STRESS EN PSYCHOLOGISCHE SPANNING

Sportmassage helpt het lichaam om neurotransmitters vrij te maken die bekend staan als endorfines. Endorfines die in het lichaam vrijkomen, helpen niet alleen pijn te verminderen, maar verminderen ook angst, verbetert de stemming en verbetert het welzijn van een atleet.


#6 VERBETERT DE SLAAP

Een sportmassage helpt spanning te verminderen, ontspanning teweeg te brengen en atleten in staat te stellen om van aan betere nachtrust te genieten. Voldoende en goede slaap krijgen is ongelooflijk belangrijk voor atleten omdat het een snellere hersteltijd bevordert voor opgelopen blessures. Dit helpt ook om betere prestaties te verbeteren.


#7 BIEDT OPTIMALE ONTSPANNING

Een sportmassage helpt het spierstelsel om de functionaliteit voor, tijdens en na een wedstrijd of lichamelijke activiteit te verbeteren. De therapeutische werking van een massage helpt je lichaam en geest te stimuleren en te versterken. Dit zorgt voor een optimale ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk.


Een sportmassage bij BodyTouch

Ook genieten van een sportmassage?Dit kan bij BodyTouch, uw massagespecialist in de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines! Commentaires


bottom of page