top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFranky Luca

Beter voorkomen dan genezen, waarom massage geen luxe is!

De meeste bezitters van een wagen laten die op regelmatige basis nazien. Sommige éénmaal per jaar net voor de verplichte keuring anderen houden hun strikt aan de richtlijnen van de fabrikant.

We doen dit om problemen voor te zijn.

Maar wat doen we met ons lichaam. We gaan naar de dokter als deze begint te sputteren en we zijn al te vaak blij met een pilletje zodat we weer voort kunnen.


Massage is allesbehalve een luxe maar een kwalitatieve zelfzorg


De mens is gemaakt om te bewegen.

In principe is de mens gemaakt om te bewegen, duizende jaren deden we dit ook. Tot de komst van de technologische revolutie. Het staat buiten kijf dat deze verandering veel positieve zken heeft meegebracht. Enkel ons lichaamsstelsel heeft zich daar nog niet aan aangepast.

Deze evolutie heeft zo ook zijn negatieve kanten. We zien een enorme stijging aan vage klachten, lage rugpijn, nek- en schouderpijn. Veel van deze klachten komen doordat de spieren in zittende houding een beetje gespannen zijn. De doorbloeding is minder, afvalstoffen worden minder goed weggevoerd.

Daarnaast is onze houding er de laatste jaren niet op verbeterd. De komst van de smartphones, tablets ed. zorgt voor nieuwe lichamelijke klachten. Kinesisten hebben nu meer patiënten met nek- en schouderklachten dan ooit ter voren.


En dan is er nog stress...

Stress op zich is niet negatief als het ons aanzet om weg te komen van een gevaar? Maar doordat we ons continue onder stress zetten zien we dat het hormonensysteem uit evenwicht geraakt. De stresshormonen blijven werken met alle schadelijke gevolgen van dien...

Met massage en levenstijlcoaching kan je juist deze twee problemen sterk verminderen.

Hoewel er heel veel verschillende stromingen zijn werken ze allen in op het spierstelsel en de fascia enerzijds en op het hormoon- en zenuwstelsel anderzijds

Het is duidelijk dat massage geen luxe is maar wel degelijk bijdraagt tot het optimaal functioneren van lichaam en geest.


Autobezitters weten dat het een stuk goedkoper is om hun auto regelmatig te onderhouden dan hem te laten repareren.


19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page