top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFranky Luca

De meest krachtige therapeutische massage

Bijgewerkt op: 26 feb.

 

- de ontspanningsmassage -


In de wereld van sommige massagepraktijken wordt "ontspanningsmassage" soms met een lichte spot bejegend. "Therapeutisch? Ha!" hoor ik mijn collega's al grinniken. Een goede massage is diep en pijnlijk. Inderdaad soms is dit zo, heel soms


Maar na jarenlange ervaring in verschillende omgevingen ben ik er stellig van overtuigd dat ontspanningsmassages wel degelijk therapeutisch zijn, en zelfs kunnen helpen om ernstigere klachten te voorkomen.


Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 30% van de Belgische bevolking in meer of mindere mate last heeft van werk gerelateerde stress, wat kan leiden tot zowel fysieke als psychische symptomen. Wanneer stress toeslaat, raakt je zenuwstelsel ontregeld en slaat je hormoonstelsel op hol, wat resulteert in een scala aan soms onverklaarbare klachten.


Ontspanningsmassage bij Bodytouch

Interessant genoeg is dat uit Amerikaanse studies, uitgevoerd na de aanslagen van 9/11, bleek dat hulpverleners, waaronder brandweerlieden die tijdens de hulpacties werden ingezet, sneller herstelden van hun traumatische ervaringen wanneer ze regelmatig een massagebehandeling ontvingen. Dit wijst op de therapeutische waarde van ontspanningsmassage, zelfs in de nasleep van extreme situaties.


Het is dan ook geruststellend om te weten dat een ontspanningsmassage mensen kan helpen om erger te voorkomen. Uiteraard zijn we ons ervan bewust dat het ideaal is om stress bij de bron aan te pakken, maar dit is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan.In essentie biedt een ontspanningsmassage niet alleen fysieke ontspanning, maar heeft het ook een diepgaand therapeutisch effect op zowel lichaam als geest. Het helpt om stress te verminderen, het zenuwstelsel te kalmeren en het hormonale evenwicht te herstellen, waardoor het lichaam beter in staat is om zichzelf te genezen en te beschermen tegen verdere schade.
Deep relaxation massage bodytouch

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page