Total body massage bij rugpatiënten verlicht pijn, angst, depressie en slaapstoornissen

Deze keer een korte blog.

Af en toe hoor ik nog eens zeggen, ook vanuit de medische wereld, "massage dat werkt niet". Tiffani Field een onderzoekster die zich richt op het belang van aanraking toont na onderzoek het tegenovergestelde.

Onderzoek van de Amerikaanse psychologe Tiffani Field bewees dat massage bij rugpatiënten de pijn beter verlicht dan relaxatietraining. Ook benoemt ze een aantal positieve effecten van massage bij fibromyalgie, cbvs en migraine.

Een massage bij rugpatienten heeft naast pijnvermindering ook een positief effect op de rompflexie en verminderd de eventueel depressieve gevoelens en slapeloosheid.


Wel belangrijk om weten is dat de massage geen vervanging is van een geneesmiddel en dat deze regelmatig herhaald moet worden.

Bron:

Field, T., Hernandez-Reif, M., Diego, M., Fraser, M. (2007). Lower back pain and sleep disturbance are reduced following massage therapy. Journal of bodywork and movement therapies, 11, 141-145

Heb jij rugpijn en wil je ervaren wat massage voor je kan doen? Maak een afspraak met BodyTouch, Wij hebben een speciaal voor onze klanten met rugpijn een "rugpijntraject" ontworpen. Naast massage werken wij ook met cupping, fasciale strechingen en strechingen uit de topsportwereld. Een enkele massage kost €50 maar een traject van 5 beurten slechts €220

Wil je toch eerst 1 massage uitproberen, geen nood nadien kan deze op je beurtenkaart geplaatst worden.


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven